kolmapäev, jaanuar 09, 2008

uus ja hullem?

millal ma need uued saapad ostsin tasuta? igastahes juba tükk aega tagasi, aga jalg ei parane nende tekitatud kahjustustest kohe kuidagi. põletik sees ja muudkui vindub. ei idane ega mädane. jumal tänatud. mai kujuta ette, et jalast miski idanema hakkaks. ja see, et ta otsast ära mädaneb, ei meeldi mulle just ka mitte väga. aga saapad on ikkagi head, kui jalg ära paraneb, panen uued saapad uuesti jalga.
minu mõta talveund magada on saanud kaks tõsist hoopi. esiteks tahab tarmo, et ma teda aitaks, no ok, lenne pärast võin ju aidata kah. aga teine ja hoopis rängem takistus on see, et ma vist ei elaks seda talveund üle. ma olen maal olnud 3 päeva ja mul on tunne, et ma lähen hulluks. valges on veel okei, ikka leiad mingi tegevuse, aga pimeduse saabudes...võeh. midagi pole teha, heameelega nikerdaks miskit, aga ei oska ju.. pealegi pole korralikke tööriistu.
sain arvutisse dvd mängija-kirjuataja. ma parem ei hakka kirjeldama seda tsirkust, mis eelnes sellele, et asi korralikult tööle hakkaks. lõpuks olin terve raali sunnitud parandusse viima ja siis julgesid nad mu käest 500 küsida. no hala inglid alla. asi ise maksis 440 ja ma peaks poole rohkem juurde maksma, et asi töötaks. pärast kisa tegemist piirduti siiski 230ga. seakari mitte itimehed.
aga noh, on naiivne arvata, et ma saan nüüd austraaliavideosid töötlema hakata. asjad kohe ei või lihtsad olla. küll ei tunnista mingi programm dvd formaati, siis ma tõmbasin netist konverteri. loomulikult tasuta, mis tähendas seda, et see oli unregistered fak ju tuu. ja kui ma olin ühe dvd ära konvertinud, siis selgus, et iga 2 sekundi tagant ilmus dvd-le kiri unregistered version blablabla. rõõmustasin vähe. siis proovisin neroga kah, ilusti lasi kõik lõigata kleepida ja salvestada. hõõrusin heameelest käsi kokku. nagu selgus, oleks pidanud midagi muud hõõruma, oleks rohkem rahul olnud. asi salvestas ennast mingi kuramuse dokumendina. andke mulle ilus karvane küülik, terav kirves ja puupakk! järjekordselt rõõmustasin vähe.

suure masendusega jõin baarikapist ära joogid, mida oli pudeli põhjas mõni tilk. neid jooke oli palju, nüüd on baarikapp täis. mai tea, mis ta enne oli ja kuidas need asjad sinna mahtusid, aga baarikapp on täis. ja juurde pole vahepeal miskit tulnud. baarikapi jumalad on mulle armulised.

aga muidu onm kõik endine, ülo kuseb endiselt köögipõrandale, erasmus arvab endiselt, et parim viis mind äratada on küüned mulle kaenla alla sisse lüüa. antsu liikumised majas eristab endiselt mitte kõrv ega silm vaid nina. hea et elus on mõned püsiväärtused, mis ei muutu.

nägin unes, et maarja-liis ilus oli must sisse võetud. maarja-liis, kui sa juhtud seda lugema, ole hea, võta ühendust. ma olen küll hõivatud, aga meeldivast vestlusest ei ütleks ära.

P.S. mai taht küll jõuluaega meenutada, aga päkapikud tõid mulle 2 lahedat lauamängu. kes mängida tahab teab, kus ma elan.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

see üks mäng neist, dussee, on ju päris lahe

HELKUR ütles ...

ma mängin ka mänge. kui linna sattud tule minu poole mängima - mul 3 erinevat mängu + kaardid. pealegi on su üks kingitus ka veel minu pool. ja mu voodi all on veel mu sünnipäevast alles jäänud õlle. viin sai otsa. aga veini on ka, et tule astu läbi.
tuudls

Anonüümne ütles ...

see esimene kommentaar on minu autorlus.

aga helkuri kutse on tõeliselt ahvatlev.

lauri

Anonüümne ütles ...

Tervus jorss. Mu ennustus su raskest talveunepõlvest peab siiski paika. Maal vaimselt ellu jääda on ikka pagana raske- tõsi mitte ka võimatu. Elu sääl on igast otsast enda kanda ja nö abikäsi nõu ja jõuga ei pruugi silmapiirile jääda.
Ma küll ei tea kui kaugele sa oma filmiediteerimisega oled jõudnud. Aga ma märkasin, et DVD formaat(arvatavalt .vob laiendiga) tekitab tõrkeid selle läbiviimiseks. Mu kogemused ütlevad, et mis iganes programmi lõikumiseks kasutad vajab DVD failid ümberformaatimist kas .avi MPEG2 või MPEG1. Siis saab neid lõikuda ja liimida. Ja nagu mõistan proovisid ka neid selleks konvertida või kuidas? Et miski takistus oli endiselt? Kui on võimalik äkki oskan aidata!? Ja mida sa nikerdada tahtsid? Ilma vahendita tõesti palju ei tee, aga sellises kohas kus sina oled tuleb nii ehk naa neid aegamööda soetada. Jaksu ja hoia kursis kuda läheb nii vaimu kui teo maastikul.

Anonüümne ütles ...

tegelt on vro laiend ja ma tõmbasin netist konverteri, aga see on mitteametlik ja pärast kovertimist viskab iga paari sekundi järel keset ekraani teksti, et see versioon on mitteametlik blablabla. ja sei meeldi mulle. äkki on sul mõni hää koht, kust saaks konverteri, mis ei loobi oma teksti keset mu vilmat? misma ikka nikerdada tahan, igast asju tahaks, aga eks oskusigi jääb vajaka. jah harjutamine teeb harjutajaks, meistriks sünnitakse´. aga tänud ikkagi rainer, oli plaanis niguinii su abi küsida

Anonüümne ütles ...

:...."esiteks tahab tarmo, et ma teda aitaks, no ok, lenne pärast võin ju aidata kah."

LIHTSAlT ARMAS. Keegi teeb midagi minu pärast või minu rõõmuks.

Aga kui sa maal oled, õpeta Ülo õues kusemas käima. Seda saab vabalt õhtuti pimedas teha ja see on ka paras nikerdamine. Ja tulemus on varbaga katsutav, kui öösel pimades kööki lähed, jäävad varbad kusest puhtaks.
Antsu pole mõtet ümbernikeradama hakata, liiga vana juba. Nagunii miskit külge jää. Seda enam kui juba nooruses pole jäänd, siis suht lootusetu juhtum. Aga Üloga võid kätt proovida küll.
Jõudu!
Aga nikerdamise koha pealt veel üks soovitus. Mulle mudu igatsorti nikerdused meeldivad - nii puu kui luu. Aga kui proovid teha näiteks sitanikerdist, see ikka välja tuleb!